Sabtu, 2 Julai 2011

Video pekerja KFC yang biadap membangkitkan kemarahan rakyat Malaysia.

Sekarang ni saya suka sangat main game KFC Ole Wave Contest..sebelum main dan masuk pertandingan kat situ, kenalah like page KFC Malaysia dulu.


tapi semalam saya news feed ni kat home:



apa isu sebenarnya ni? apa yang berlaku. saya betul-betul pelik. lepas tu saya tgk post dari orang ramai, jumpa video ni.




biadap betul pekerja KFC ni. betul betul biadap! siap sapu ayam kat kasut, pastu bagi orang makan. video ni terjadi bulan 10 tahun lepas, bak kata management KFC Malaysia.


tapi saya kesiankan KFC Malaysia, sebab perkara ni terjadi, ramai yang marahkan KFC. ramai yg cakap tak nak makan KFC. sebagai student foodservice, KFC ni amat dekat dengan kami. sebab pelajar-pelajar kursus kami akan dihantar untuk latihan industri di KFC ketika diploma. kami akan diajar tentang sistem, dan nak mentadbir sebuah foodservice operation.


sebagai budak makanan, saya memang geram dan sakit hati kepada orang yang kerja buat makanan dan tak ikhlas. sama jugak saya dengar cerita kat hotel-hotel, bila ada pelanggan buat compaint, diorang jahanamkan makanan orang yang complaint tu. walaupun luarannya cantik, tapi dalaman makanan tersebut..eiii, lebih kurang video di ataslah.


kalau kerja tak ikhlas, baik tak yah kerjakan?? sebab bagi makan kat orang ni, pekerjaan yang sangat susah, walaupun nampak senang luarannya. walaupun penat, tapi kena ikhlas...bygkan kalau kita sendiri nak makan makanan tu, mestilah nak makan makanan yang bersih, yang sedap..kalau org lain buat mcm ni kat kita, hangin tak?



oh..kalau nak ke page KFC Malaysia dan baca komen-komen orang ramai kat situ, klik sini.


bye!



5 ulasan:

nurdani berkata...

ramai jugak post isu ni tapi katanya dah lama. bagi saya bukan salah kfc tp slh pkerja tak bertanggungjawab. ish2..

teha berkata...

hahahaha! ehem ni bekas pekerja kfc dah mai dah..hehe..besela tu diorang ni mesti tgh bengang kat pape tu yg jd sengal mcm ni .tp yg diorg bengong g upload kt youtube tu knp.tbe2 hr ni kecoh plk kn.biasa la tu tekanan bekerja tp tak patutla bwt makanan mcm tu kan.pastu bg org mkn.sy pun x setuju dgn perbuatan mcm ni.naya kt org yg x bersalah jd mgsa..abes la bdk2 dlm video ni..hahaha!

itZ me Tehanurfateha =)

teha berkata...

hahahaha! ehem ni bekas pekerja kfc dah mai dah..hehe..besela tu diorang ni mesti tgh bengang kat pape tu yg jd sengal mcm ni .tp yg diorg bengong g upload kt youtube tu knp.tbe2 hr ni kecoh plk kn psl ni.biasa la tu tekanan bekerja tp tak patutla bwt makanan mcm tu kan.pastu bg org mkn.rsnya kfc mana2 pn mesti ada mslh mcm ni.sy pun x setuju dgn perbuatan mcm ni.naya kt org yg x bersalah jd mgsa..abes la bdk2 dlm video ni..hahaha!

itZ me Tehanurfateha =)

FARISZ@AZ.Com berkata...

Dah lama nampak video ni,
Alhamdulillah dah 10 tahun boikot KFC dan sekutunya , akan terus memboikot KFC dan sekutunya,

Nini Hartini berkata...

Kalau psl KFC mmg tak terasa sgt sbb dah hampir 4 thn tak mkn kfc.

tp mmg budak tu melampau. semoga akan ada tindakan pd mereka.

Heart In A Cage
.

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat