Jumaat, 8 Januari 2010

Macam mana nak timbang berat blog?

ada seorang blogger, tanya saya, macam mana nak timbang berat blog?

jawapannya: pegi SINI <--KLIK DI SINI

blog yang ringan, beratnya di bawah 200kb
tapi, kalau blog yang berat, beratnya atas 200kb

blog saya 303 kb..amat berat ok! (-_-")


•.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.•

terima kasih kerana membaca entri di blog ini..
(^_^)v

jangan lupa untuk sertai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
=)

17 ulasan:

keret berkata...

blog yang ringan bawah 100kb ok :p

geekz36 berkata...

220kb, =)

Entry terbaru: Tutorial Membuat Sticky Post di Blogspot

geekz36 berkata...

updated,

97 KB. =)

p/s: jom download
Recover My Files Professional

Shafiq Asnawi berkata...

9.55kb?? wth!.. hahaha..

PinQib berkata...

guna ni td. hehe
thanks :)

hanisa sabrina berkata...

guna ni jugak . thanks k ? :)

salam perkenalan

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

515 KB
erkk...makin berat
hari tu 100 KB jer
Tsunami Jepun Telah Mengubah Sedikit Kedudukan Matahari | Tanda Kiamat Makin Hampir"

Loji Tenaga Nuklear | Dilema Malaysia Selepas Krisis Nuklear Jepun"

ikha berkata...

blog sy sgt berat -.-"

.m y z. berkata...

157.29 KB! :D

Dayana AZ berkata...

comeyy betul blog ni! haha

Elih Japahar berkata...

137 kb...boleh lah =)

salwaismail berkata...

dah check dah. terima kasih! :D
http://salwaismail.blogspot.com

hanyzham hadny berkata...

90.53 KB

try nak ringan kan lagi tapi tak tahu mau buang apa dah

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

blog saya 120 tapi tak leh caya lah, senang je nak loading blog ni. pakai broadband lembab ni.


http://tipsbelog.blogspot.com/2011/10/uji-berat-blog.html

Mohamad Amzar berkata...

62.48KB :)
Ringan. Alhamdulilah. Kena diet ni.

Akif Azfar berkata...

ishhhhhh..berat jgak blog aku nihh

BUNDA a.k.a KN berkata...

berat blog bunda 139.2..bolih tahan kan...rasanya bunda nak kurangkan lagi mcmne ekk?...apa yang buat berat tu?

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat