Isnin, 7 Disember 2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

siapa yang berani untuk gagal? siapa yang hidupnya berani untuk gagal? memang susah kan??

pengalaman saya sendiri

saya seorang yang amat takut kepada kegagalan. namun, saya sedar melalui kegagalanlah saya berusaha untuk bangun.sebagai contoh:

ketika sekolah menengah, saya seorang pelajar yang amat malas...namun begitu, nasib sentiasa menyebelahi saya..saya mendapat 7A dan 1B ketika PMR, dan saya sangka saya juga akan memperolehi nasib yang baik ketika SPM...

namun, apalah nasib tanpa usaha..dan ketika SPM, saya telah GAGAL! GAGAL mendapat keputusan yang baik..dengan keputusan yang cukup makan, saya mendapat tawaran di kolej matrikulasi johor..

dengan keputusan yang tak seberapa tersebut, saya tak mampu nak menghadapi cabaran..saya tak mampu untuk percaya kepada diri sendiri..saya tak mampu untuk gigih menghadapi cabaran..dan akhirnya sekali lagi saya GAGAL! saya tak HIDUP BERANI UNTUK GAGAL! saya tak BERANI untuk menghadapi kemungkinan GAGAL di dalam peperiksaan, dan akhirnya saya mengalah sebelum peperiksaan dijalankan.

saya keluar dari kolej matrikulasi johor kerana takut untuk gagal..akhirnya saya mendapat peluang kedua untuk menyambung pelajaran di UiTM Dungun di dalam bidang Pengurusan Perkhidmatan Makanan..

saya sedar, setelah kegagalan demi kegagalan saya alami, saya cuba untuk bangun..saya harus berusaha untuk tidak GAGAL...Jika saya tidak GAGAL ketika mulanya, kemungkinan saya tidak akan berusaha untuk berjaya seperti hari ini..

oleh itu, di dalam HIDUP ini harus BERANI UNTUK GAGAL. BERANI untuk mencuba perkara baru. BERANI untuk GAGAL dalam perkara yang diceburi..dengan keGAGALan yang mematangkan HIDUP kita..

haih..buruk sangat!


•°¤*(¯`°´¯)*¤°•. .•°¤*(¯`°´¯)*¤°•


kenapa entri ini ditulis? entri ini ditulis untuk melayakkan diri untuk contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL yang dianjurkan oleh DENAIHATI(YANG TERBUKU DI HATI)

HADIAH UNTUK PEMENANG:

1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" pada ranking 1 - 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 - 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

4. Hadiah-hadiah adalah sumbangan dari DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare


SYARAT-SYARAT CONTEST "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dan saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog :

contoh saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog ini Atiqah punya cerita

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.

4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" di weblog Yang Terbuku Di Hati.

6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.

11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

•°¤*(¯`°´¯)*¤°•. .•°¤*(¯`°´¯)*¤°•

Saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog beliamuda {dot} com


4 ulasan:

denaihati berkata...

terima kasih join contest. tersenarai blog ke 54 dan introducernya Beliamuda.

KizZ berkata...

Salam kenal..

Kalau sudi jemputlah ke Blog kami di
www.kizgarden.blogspot.com

Follow kiz jugak taw..

TERIMA KASIH

aminjohar berkata...

Artikel yang menarik tuk contest Cabaran.

Keep work ya. :-)

AJ pun baru aja start. Selamat berkenal-kenalan :-)

Tanpa Nama berkata...

Ya, mungkin kerana itu

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat