Ahad, 13 Disember 2009

TOLONG JAWAB...TERIMA KASIH.. :-)

Assalamualaikum kawan2..

sebenarnya saya nak minta pandangan sikit.. :-) saya berminat nak jual komik terpakai/ second hand...sebabnya: saya memang minat komik dan ada sesetengah komik yang masih elok, tapi dah tak ada tempat nak simpan...daripada membazir, lebih baik jual dengan harga murah..

apa yang menyebabkan perkara ini terbantut ialah saya tak tau sama ada ianya akan diterima atau tak..sebab tu saya ingin meminta pendapat kawan2..silalah bantu saya ya.. :-)

SILA JAWAB SOALAN2 DI BAWAH:

1) adakah sesuai untuk menjual komik terpakai? (maksudnya ada kemungkinan org beli atau memang ianya tak mungkin?)
2) adakah ada kemungkinan anda akan membeli komik tersebut? (maksudnya tertarik ke tak kalau tgk komik terpakai nih)
3) jika ya, apakah jenis komik yang anda inginkan? (nama komik, jenis komik)
4) berapakah range harga yang anda fikirkan sesuai? (cth: rm1-rm5)


13 ulasan:

~** PROFFY **~ berkata...

erm..
maybe ok kot... tiqah try je dulu..

kakngah berkata...

jual je. sekurang2nya.. dpt gak $$$.. mmg ujud blogbiz yg jual buku, novel, majalh, komik terpakai ni. jgn risau.. mesti ada yang belipunyer...lmbt & cpt je. lg pun.. komik2 tu bkn membusuk pn kalau lambat laku.. :-)

-atiQah- berkata...

proffy: ok2..nak try la kak pepel.. :-) tp tqah rasa mcm nak jual jgk majalah terpakai mcm gempak dgn remaja..yg tu tqah tgh fikir nak jual ke tak, sbb majalah tu tqah nak beli dr org..

kak ngah: hehehe...ok2...terima kasih kak ngah.. :-) ni wat tqah smangat nak menjual ni..hehe..

Chanana Syaz berkata...

dulu saya jual komik, tp offline la.. online susah sikit kot.. huhu.. awk jual rm1.50 pun ok.. hehe.. tgk jugak komik tu lama/baru..

saya ni kaki komik2 jepun.. comel kan lukisan dia? hee

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.mesti bole laku punye
.slowly but surely ;)

-atiQah- berkata...

chanana: a'ah...mmg best komik2 jepun..hehe..nak jual secara offline, tp xpandai mcm mana nak buat...lgpun xde tmpat utk saya berniaga.. :-(

sis intan: hehe..terima kasih sis..kalau jd ada blog utk komik ni, nak sewa iklan kat blog sis lah.. :-D

AzuanBudakPandai berkata...

jual je..kalu minat leh aku beli..lagipun komik tu tak basi pon kalu takde orang beli hoho.

Framestone berkata...

one piece,
detective conan,
penyiasat remaja,
detective Q

ini je senarai yng bro inginkan.. ade x?? klu ade roger bro ek

anyway thank coz sudi dtg n mengomen di blog bro ek....

out of topic--> he..23x klu yg xkhwin nk ikut boleh je..xsalah... tp jgn dok satu rumah sudah

www.broframestone.com

+ RyNe_0n9 + berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
+ RyNe_0n9 + berkata...

okla darl jual novel...tp make sure murahla yea...n kene rajin bgi link ur blog kat org...
ok what boleh wat duit...
invite me for ur neu blogshop...

-atiQah- berkata...

framestone: baik bro! hehe..

ryne: hehe..terima kasih.. :-) nanti kalau buat saya akan invite.. ;-)

Tanpa Nama berkata...

hello..u da ade jual ke komik2 yg u nk let go? i nk jd buyer.. :)

Tanpa Nama berkata...

ada jual lagi tak ni??berminat nak beli kalau ada jual majalah gempak yang lama2..macamana? apa2 cntact haziqkamaradin@hotmail.com

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat