Selasa, 20 Oktober 2009

Ya Allah, aku juga ingin berjaya..

sekarang ni saya tgh kemas2 barang untuk ke Dungun esok..
masih lagi bukan dlm mood nak ke dungun..walaupun pegi 2 minggu je, tp rasa mcm xnak hadapi je 2 minggu nih..hehe..

report perlu dihantar 26hb ni, tp saya pegi awal sket sbb nak jumpa dengan panel saya dulu..pastu saya pegi awal sbb saya sangat malas kat rumah, saya cuma rajin ber-fb, ber-farmville, ber-game PC, ber-blog..hehe...terukkan??
saya akan ke Dungun untuk selesaikan semua urusan latihan industri saya. pembahagian markah untuk semester ni semua bergantung kepada LI..

30 % - LI kat husm
30 % - report
30 % - presentation
10 % - buku log

saya amat takuuttt...teramat takuttt...saya perlukan markah sekurang2nya 75% untuk mendapat DL semester ini...saya amat perlukan DL ni, tp saya amat tak yakin...

bukan untuk riak, tp saya cuma ingin berikan sebab kenapa saya amat perlukan DL semester ni,

1) untuk mendapat ANC, cita2 saya ketika mula2 ambil diploma..kesian kat umi abah sbb selalu kecewa dengan saya yang cepat berputus asa...kalau saya tak dapat DL sem ni, habislah semua yang saya dapat pada semester-semester lepas.. T_T

2) untuk naikkan CGPA, CGPA saya setiap sem semakin rendah tauhu? :-p huuu..hari Jumaat lepas ckp2 dengan catering officer kat husm, dia ckp dia time belajar dulu tiap2 sem mesti naik walaupun sikit...terus saya terfikir kat saya, saya tiap2 sem mesti jatuh...nampak sangat saya tidak berusaha dengan baik.. T_T

3) supaya semua yang telah saya lakukan di HUSM berbaloi..mcm2 perkara dah saya lalui, terutama tekanan mental daripada fizikal..hehe..pening dengan kata2 orang, pening dengan perangai oranf gatal, pening dengan mcm2 jenis orang..hehe..harap2 semua yang saya lalui berbaloi dengan mendapat markah yang baik...aamin.. :-)


saya tak yakin dengan target saya semester ni,

~saya takut ketika LI di husm, saya tidak buat yang terhabis baik, dan saya takut kerja2 yg saya lakukan tidak memuaskan, dan markah saya ditolak.. T_T

~report saya mcm merapu2 je lebih...saya mcm xdapat nak fokus, saya rasa apa yang saya buat tak teratur, bila nak buat mcm langsung tak keluar idea..mmg sgt teruk.. T_T

~saya seorang yang amat rendah keyakinan diri, saya takut untuk presentation..saya takut saya panik, saya takut saya tak dapat menjawab dengan baik.. T_T


Ya Allah...aku juga ingin berjaya..sepesti impian dan cita2 kawan yang lain...Ya Allah, permudahkan urusanku...



emmm, ada cadangan apa yang patut dipakai ketika presentation? kemeja atau baju kurung...
saya mcm lebih selesa untuk pakai baju kurung, kerana saya yang gemuk+pendek+hitam+hodoh ini tak sesuai untuk pakai baju lain..

pakai baju kurung + kot ok tak?? :-)



mykata2: luahan hati untuk kerisauan yang terlampau..

6 ulasan:

imHepPie berkata...

baju kurung kot lgi formal..gudluck...

-atiQah- berkata...

hehe...ok2...thanks.. :-)
saya mmg nak pakai baju kurung, tp kot2 kemeja lg sesuai.. :p

beliamuda berkata...

kena senyum lebih time present.. hehe..

all the best~

.chacha fasya. berkata...

ooo..kalo kt sni,mostly pkai formal la..kasut btutup,pkai kad matrik..sume dpt extra marks..

tqah2..comei header..da pandai skrg neh ek..kalah tauke..hehe~

NurulAinWASI berkata...

all the best syg!
hehehe
kuatkan semangat, yakin dgn diri sendiri.
insyaAllah.

she_mah berkata...

hi tqah.lame xsinggah sini,bz sket..huhu..
all the best ya for ur presentation..hehe

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat