Rabu, 17 Jun 2009

masak-masak : mihun bakso

haaaiiiiii....
bertemu lagi kita di dalam rancangan MASAK-MASAK BERSAMA CHEF ATIQAH..

cehhhhhh..kalau my lecterur tgk ni mesti dia muntah darah..ada hati nak jadi chef konon, kelas kitchen dulu pun dpt B je..hoho...

ok..masa tqah belek2 blog kak hasue, tqah tergoda bila tgk resepi bakso...

jadi, di satu pagi yang indah tqah pun cuba buat mihun bakso.. :-)


hehehe..sodap bebola dagingnya (perasan, puji yg diri sendiri buat sedap) :">
tp mihunnya xsedap...hehehe..adik komen, "mcm ada kurang sesuatu..pastu xckp pedas!"


tqah lupa nak beli cili api utk wat kicap...guna lada merah biasa je utk kicap..manalah nak pedas..


psssstttt...kwn2, kalau nak buat bakso ni, guna daging asli pastu kite kisar sendiri..lg sedap dr beli daging kisar kat pasaraya tu.. :-) lgpun, daging kisar yg dibeli tu kandungan lemaknya tinggi.. :-)

untuk resepi penuh, sila klik blog ini >> kak hasue

4 ulasan:

beliamuda berkata...

bakso ni makanan Indon kan?

iqafi berkata...

oloh tikah....
bg la full recipe
teringin n ngidam ni..hikhik

-atiQah- berkata...

nifi : a'ah..makanan indon..ni gara2 terpengaruh dgn cerita2 indon la nih..

iqafi: iqa, kalau nak resepi penuh klik kat blog kak hasue tu.. :-) sbb tqah ambik resepi dia, xmanis kalau tqah copy paste resepi tu dlm blog tqah.. :-)

HaSue berkata...

salam tqah..thanks sudi try bakso nih..hehee..
eh,tak kisah laa nak c n p resepi tuu..lgpun kite dah mention dari mana dapt kan..bkn ngaku resepi kite..resepi asal pun akak dah sebutkn kat situ..so takde halnyer..niat nak berkongsi tu yg penting..semoga semakin bersemangat nak gi ke dapur pasnih..hehee

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat