Selasa, 14 Jun 2011

Atiqah's Small Party

*Koya party nyolah, padahal wat makey sket jah. :P*


Sejak tahun 2007, saya selalu impikan untuk adakan satu jamuan makan, yang makanannya dimasak saya sendiri, kemudian dinikmati oleh kawan-kawan sekolah/rapat sambil bercerita, bergossip, bergelak ketawa tak ingat dunia. :D and finally, my dream comes true last week! (^_^)


firstly, memang susah nak pilih tarikh. sebab semua orang ada hal masing-masing, ada tugas masing-masing. lepas pung pang pung pang bincang bincang dalam facebook, akhirnya saya pilih tarikh 5 Jun 2011 untuk saya buat sedikit jamuan.


Tarikh: 5 Jun 2011
Masa: 2 petang
Hadirin: Semua pelajar 5AB 2005


Pukul 2 petang, kawan-kawan dah sampai. Iena, Zati, Mirah, Mira dan Kassim, tapi saya yang belum siap masak. teruk betul! belum buat sos black pepper, goreng ayam dan air. kawan-kawan yang datang terus tolong-tolong saya di dapur. hehehe.. :)


malunyolah dapur buruk. haha. tenkiu iena, zati, mirah, mira.. :D


3 hari 2 malam saya fikir menu, hajatnya nak buat menu yang gempak sket. tapi tak berapa gempak jadinya. haha.


the food.



menu of the day:
- spagetti
- sos bolognese (chicken)
- sos alfredo (seafood)
- ayam goreng
- potato salad
- coleslaw
- sos black pepper
- mocktail 7up with lemon n pudina

kononnya saya nak buat jugak puding atau kek coklat, tapi tak sempat la pulak. hehe.



Pukul 3 petang, kami semua mula makan. terima kasih kepada semua yang sudi hadir. Iena, Zati, Mira, Mirah, Kassim, Naim, Azhar, Suya, Alia, Azim, Nisah, Adik Nisah, Syuhada dan yang teristimewa Diha, Eili n Mr Alien. :) You make my day! hehehehe..memang best, happening. dari mula makan sampai habis makan sampailah duduk lepak-lepak kemudian nak balik gelak gelak gelak tak henti-henti. seronok dan bahagia! dah lama tak rasa kebahagiaan sebegini. hehe.




ini mirah dan zati.


bahagia.


meriah.


Ini iena dan Suya. Suya start keje dah. tahniah n good luck! :)


bak kata kassim, XSXP :P (khas utk mira)

semua kawan-kawan yang datang ada dalam gambar, kecuali Syuhada pengantin baru. rugi betul!


kepada yang tak dapat datang, InsyaAllah masa akan datang saya akan buat partyyyyyy lagi! hehehe.. teringin sangat jumpa kawan-kawan yang tak dapat datang hari tu Nasuha, Bihah, Ieda, Husna, Wawa, Mizan, Epul, Aiman, Elly, Nana, Normi, Yaniey, Anis, Aimuni dann... (dah takde dah, itu je kami kelas 5AB 2005) :)



lastly, terima kasih kepada semua yang hadir, yang sudi makan, yang membuatkan saya gelak besar.. :D doakan saya kaya, kalau kaya bukan setakat buat makan-makan untuk kawan-kawan sekelas, tapi untuk semua yang dikenali..hehehe..



p/s: teringin nak buat hi-tea party la pulak. menu: Desserts. ok tak?

bye!

4 ulasan:

εїз Cik Fasya εїз berkata...

hi-tea?on jek!

yeay..

tq tqah.again..=)lama dh sero x lepak2 gtu kn..ni kes komitmen masing2 la kan..

Mir berkata...

yes like!!hehehe. best sgt3 tqah. tahniah sbb bjaya buat party ni..hihi..

Aliaa Ziyadi berkata...

tqah tq for delicious food n moments!
woah nk buat hi tea?i sokong!!! sdapnyo trifle,kekcoklat ehem ehem

Nini Hartini berkata...

wow..semua tu masak dgn kawan2 ke? hebat2...

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat