Rabu, 15 Julai 2009

please teach me how to make a very delicious lasagna!

tulis tajuk dlm bahasa inggeris, tapi isinya dalam bahasa melayu..
ish2..nak try tulis dlm BI, tp x yakin ma..takut salah grammar..hehehe..
malu je kan???

Jumaat lepas, tqah buat lasagna khas untuk adik..


ini sosnya..


lasagna yang sedang dibakar..


nampak mcm sedapkan?? hehehe.. ini yg ada flash, cuba kita lihat yang jelas di bawah:


xde rupa lasagna pun! itulah..bodo sumbung sgt! lasagna ni saya buat sesuka hati je..xberguru, xbelajar, xcuba cari resepi..tiba2 je terasa nak wat, pastu wat dgn bayangan sendiri je..hehehe..

~kuahnya masam sgt
~bahagian atas keras
~keju hangit..haha..

mcm2 keburukan, tp ttp jgk habis..hehe.. (^_^) ~sengaja xnak ngaku yg diri sendiri buat xsedap..

jadi, sape2 yg tahu resepi lasagna yang senang, tlglah ajar saya ye...sbb slalunya saya jumpa yg susah..saya nak yg simple je..terima kasih.. :)

5 ulasan:

Fadhlina Budiman berkata...

Try myresepi.com..kat situ byk lasagna yg mudah..

Kalau keras tu mungkin,lasagna sheet tu kena pre-boiled dulu..

Kalau masam tu,kena kurangkan penggunaan tomato puree..jgn lupa bay leave yer..

SasHa Lee berkata...

hehehe..sya tak penah makan plak..tp tgk macam sedap jer...NAnti nak try laa..Try beli jer.. ngee..;P

-atiQah- berkata...

fadlina: tu lah...rasanya sheet dia tu mmg kena pre-boiled dulu..tp sbb kat kotak tu ckp xpayah, sbb tu saya xpre-boiled dulu..

pastu mmg saya terlebih guna tomato puree..sbb tu jd masham lebih..hehe..

masa blajar dulu, saya cuma ada blajar sikit2 buat lasagna yg sos putih..tu pun tgk lecturer buat je, xbuat sendiri..ni je memandai nak cuba buat sendiri tanpa buat rujukan dulu..sbb tu xcedap sgt...

shasha: try beli pun boleh...hehehe..kat pizza hut ada..seafood lasagna..sosnya sedap jgk, tp seafoodnya xbrape nak ada..ada seketul dua je..pastu harganya agak mahal..hehe..

VirginBitter berkata...

hehe rase2nya sy br buat minggu lepas..sama gak..cuma ati tu buat 3 layer je..jd bila masak ia nipis..hehe

-atiQah- berkata...

hehehe...saya xtau nak buat berapa layer...letak je..hahaha..sbb tu buruk mcm ni..nanti nak belajar buat yg lbih sedap! haha..

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat