Sabtu, 20 November 2010

tahniah untuk pertunangan itu! =)

entri dedikasi untuk CF



kawan tqah yang sorang ni dah bertunang. satu2nya kawan tqah yang dah bertunang. hehe. kenalan tu mungkin dah ada yang bertunang, tapi kalau kwn CF la satu2nya.. :)

CF ni tqah panggil iena. kenal time form 4. sekelas dengan iena. lama-lama jadi geng. geng iena, syuhada, zati, nisah, sue..hehe..kenapa jadi geng? sbb meja kami dalam kelas dekat-dekat je..hehe..

iena time skolah kecik je. hehe. tapi kecik bukan sebarang kecik. iena ni pengawas tau. jangan main-main..hehe..bila sampai sekolah lewat, selamba je tqah bagi duit bayaran denda kat iena ni. haha. mentang-mentang kawan sendiri ye, langsung takde rasa bersalah.. :p bila masuk matrik, pipi iena naik sikit. hehe. semakin cantik! :)

rumah kami dekat je. dalam satu kampung. form 5, tqah balik ke rumah dengan iena. mama iena hantar tqah sampai rumah. walaupun rumah tqah melepasi rumah iena, mama iena sanggup hantar tqah dulu, pastu pusing balik ke rumahnya. tiap-tiap hari. terhutang budi sangat.

suka sangat berkawan dengan iena. tak pernah tgk dia marah. cara dia bercakap soft je. hehe. dulu time balik sekolah, mama iena ada jugak tegur2 iena. teguran seorang ibu ke anak. mcm pasal bilik tak kemas ke. lebih kuranglah. tapi iena jawab kat mama lembut je. hehe. memang betul2 anak yang baik. kalau tqah, mesti kasar. haha. jenis yang tak nak mengaku kesalahan sendiri. :p



kalau cerita apa2 kat iena, dia mesti dengar je. dengar baik-baik, angguk dan bagi pandangan. iena memang seorang pendengar yang baik. sangat baik. dari dulu sampai sekarang, mcm tulah iena. tak pernah dengar dia mengkritik atau mengata orang lain. cerita-cerita yang orang lain bagitau kat dia. tak kiralah cerita baik atau buruk.

time sekolah, iena memang menarik perhatian. dia happy-go-lucky. asyik gelak je. dan senang juga untuk menangis. hehe. nampak mcm lemah, tapi iena kuat. keyakinan diri iena tinggi. hehe. time sekolah dulu, kalau iena gelak mesti saya pun gelak jugak. haha. tengok iena gelak pun dah terasa macam nak gelak. kalau dia berpadu tenaga dengan nisah buat lawak lagiiilah tqah gelak besar.

kwn2 baik iena. ada, dan nisah.


iena memang takut dengan kucing. tapi rumah saya mmg byk kucing. masa form 5, tiap2 malam iena dtg rumah nak belajar kimia dengan abah, mesti kucing2 saya kacau iena. pastu terjerit2 la iena. hehehehe. memang selalu gelak kat iena. kucing2 saya pun pandai, dia tau iena takut kucing, dia lagilah g kacau. kawan-kawan lain mcm syuhada sume tu takde pulak dia kacau.

pastu, bila semua hbs spm, kami still berhubung. tiap kali cuti iena akan dtg ambik, g jalan-jalan. best kalau g jumpa nisah. saya jadi tukang gelak je bila diorg berdua ni bercerita..hehe..

time meronggeng di kbmall.


sekarang, iena dah tukar status. dah jadi tunangan orang. hehe. cepat sungguh masa. teringat lagi kenangan-kenangan sekolah dulu. time g tusyen sama2 walaupun sekejap je, time kelas tambahan, time bercerita kat iena tentang admirer tqah, time balik kelas sama-sama. time sama-sama habiskan masa bila cikgu takde dalam kelas. hehe.



terkejut sgt bila iena ckp ada mjlis meminang. hehe. sebab raya tahun lepas, family aizu ada dtg. pastu mama iena ckp tak nak bertunang. bertunang sama2 sendiri je. bila baca dlm fb iena ckp ada mjlis, tqah ingatkan dah majlis kahwin...hehehehe..

selamat berbahagia iena. semoga tak ada dugaan hok xleh iena dan aizu lalui. insyaAllah. semoga iena akan bahagia selama-lamanya. semoga tak akan ada doh dugaan dalam percintaan macam sebelum ni. suka tengok iena happy. insyaAllah, kekal ke akhir hayat, amin.. :)



SELAMAT BERTUNANG CF DAN MAO

tak sabar nok tnggu majlis nikoh. hehe.


p/s: tgh wat coklat, tp sggp berhenti kejap sbb tiba2 rasa mcm nak menulis. pasni nak tggu giliran diha, eili dgn zati. hehe..diha tuu.. :)
•.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.•

5 ulasan:

εїз Cik Fasya εїз berkata...

tq tqah for this entry...tharu sgt..nk tiok baca..tqah igt lg kn kenangan since kite kawan kn..thanks again dear...

kema berkata...

waaa~....tqah,nti turn tqah gitau juge yer....kawen pun jgn lupe jmput deh...=)

smoga cf n mao bhagia selama2nya

PrincessKawaii berkata...

moga pasangan kekal selamanye :)

hamzah ian berkata...

wa.. muda2 semua nya.. selamat tunang ye kawan kamu

mira berkata...

kj wt entry bodek.. haha

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat