Jumaat, 15 April 2011

[Tutorial] Heartbeat.my gives you money!

*** ini adalah sticky post. new entry di bawah.


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. kita semua tahu kan, melalui blogging, kita boleh mendapat duit lebih. ramai orang dapat ribu riban daripada blogging, cthnya Redmummy, Cik Epal, Hanis Zalikha dan ramai lagi. jeles gila dengan diorang. T_T

macam saya ni, tak dapat banyak puluh-puluh hengget pun jadilah. jadi tqah cuba join satu affiliate program ni, iaitu Heartbeat.my. memang berbaloi-baloi wa cakap lu!

  • sekali orang klik, 4 sen (tp IP address yg berbeza)
  • kalau sendiri beli dari heartbeat, diskaun 20%.
  • kalau buat testimonial bergambar dapat rm10.

dan banyakkk lagi keuntungan lain.



bila join ni, promote kat kawan2, dapat income lebih sikit.. :)



apa? risau pasal Gliterati Nuffnang? jangan risau, tak terjejas pun..sebab heartbeat ni bukan syarikat pengiklanan mcm Nuffnang. 100% guaranteed!



korang jomlah join heartbeat sama-sama dengan saya. :-) jom tengok tutorial cara nak daftar heartbeat.my



1. Klik Banner di bawah:






2. klik kat logo heartbeat.my. cth dalam screen captured kat bawah ni. yang saya buat kotak merah tu.



3. kemudian, klik CREATE ACCOUNT





4. isi semua maklumat yang diperlukan.





5. MESTI klik I Agree kemudian klik Continue.




6. Klik di MY HB!Affiliate





7. Kemudian, pergi ke bawah page dan tekan Click Here





8. isi maklumat yang diperlukan, akhir sekali tekan I Agree dan Continue




9. Klik Get A Code




10. kemudian, code tersebut ada 4 jenis. Horizontal, Vertical, Square dan Text Links. Horizontal biasanya di bawah header, Vertical untuk di sidebar, Square untuk di bawah entri.





11. copy code yang diinginkan.




12. buka Dashboard and, pilih design.





13. klik Add a Gadget, kemudian pilih HTML/Javascript.





14. paste code anda kemudian drag di tempat yang sesuai.




SIAP! bila dah dapat income lebih tu, belanjalah tqah ye..hehe.. :)



p/s: boleh kalau nak copy tutorial, tapi mesti linkkan ke blog tqah. thanks.



2 ulasan:

edda(",) berkata...

edda nak try pasang jugak heartbeat nieh.. =)

black_mel berkata...

nice tutorial...thnx for sharing..tp buat masa ni,pakai nuffnang dulu jer la..nuffnang punya website pun xsmpat nk bukak hari2..nnti tunggu dh free baru nk aktif berblogging..

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat