Jumaat, 22 April 2011

Maharaja Lawak Minggu ke-4, Alex terkeluar. Jambu terbaikkk!!!



Alex terkeluar. takde rezeki dia. mungkin persembahan kurang hebat minggu ni.




okay, ini dia ulasan peserta2 maharaja lawak minggu ni, dan bintang yang saya bagi:


1. Amir
minggu ni minggu terbaik amir. lawak tentang superhero. oklahhh..dia buat karikatur ketiga2 juri. tiga2 juri konon2nya datang minta keje nak jadi superhero.. lawak gila time dia mengajuk Mamat Khalid. persembahan 4/5 bintang.


2. Jozan
sangat best!!!! persembahan yang sangat best. diorang bermain dengan lampu. bagi kita ilusi tentang diorang sebenarnya ada dalam bilik lain2..cerita tentang diorang curi tabung masjid, pastu disoal siasat oleh polis. bak kata Ahmad Idham, lawak diorang lawak 'cerdik'. persembahan 5/5 bintang.


3. Man
emm..xberapa lawak. saya gelak sikit2 je. hehe. tentang orang indon dtg cari keje kat Malaysia. takde aura lawak.. persembahan 3/5 bintang.


4. Jihan
bagi saya, persembahan Jihan paling teruk dalam minggu ni. saya langsung tak gelak. tapi takpe Jihan, boleh perbaiki lagi. saya suka Jihan ni..:) Jihan jadi cikgu, dan tengah soal siasat student nama Salina Gomez, yg sangat nakal. bila AC Mizal dtg, dia cakap nak belajar ilmu hisab dari cikgu Jihan. habis penonton bersorak. erkk..diorang otak kuning! bagi saya, persembahan 2.5/5 bintang.


5. Sepah.
erk, sepah minggu ni tak menyengat. saya xgelak jugak lawak diorang. berbeza dari minggu lepas. tentang penculik yg tgh nak minta duit tebusan..emm, persembahan 3/5 bintang.


6. Alex
Alex pun antara paling xbest jugak. teruk. tentang juruterbang tengah kawal kapalterbang yg nak terhempas..serius tak lawak. penonton pun cuma gelak satu kali je. huhu. persembahan 2.5/5 bintang.


7. Nabil
Nabil jadi saintis. cipta mesin masa. sebabnya, nak cari orang yang cipta punch card. sebab punch card gaji dia kena potong. hehe. tapi dia guna mesin masa tu kembali ke 5 minit sebelum tu je. hehehe. imaginasi Nabil tinggi, jadi mcm kita dapat paham cerita dia. :) tapi persembahan Nabil minggu ni 'kureng' berbanding Jozan, persembahan 4.5/5 bintang.


8. Balas
Tentang seorang putera tgh cari Cinderella dia. tapi tgh2 jalan dia jumpa seorang pengemis. persembahan diorang oklah. ok berbanding minggu lepas. persembahan 4/5 bintang.


9. Jambu
persembahan yang saya tunggu2. kumpulan yang saya paling minat. hehe. lawak giler persembahan diorang. memang menjadi. haha. tak henti2 saya gelak. dah la Yus jadi pompuan, pakai pakaian warna tema diorang, Pink. bwk watak nama Nora Danish. hehehe..memang besttt giler persembahan diorang. TERBAIK! persembahan 5/5 bintang. kalau korang tak tengok persembahan diorang, rugi korang..hehe..



p/s: Mamat Khalid cakap Amir terbaik. sbb sebelum ni, Amir takde hope langsung minggu2 lepas. tapi minggu ni, Amir berjaya buat orang gelak. setuju! Amir memang ada peningkatan minggu ni. :)


4 ulasan:

Apiq Putra berkata...

astro mmg saja nk bia kn amer kekal kn?ad benda yg kita tak puas hati.rating meningkat la.yg best mcm R2 plak bleh terkeluar.num 1 spe mggu nie?

me suya berkata...

rajin!

nurul asha berkata...

memang best...huhuhu

teha berkata...

jambu bwt sy keras perut menahan gelak yg x boleh ditahan akhirnye tersembur juga seorang diri.hahahaha!!!

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat