Jumaat, 16 Disember 2011

Kisah tragis kehilangan pelajar kedoktoran di Dublin | Rupanya telah berkahwin sesama lelaki.



2,3 hari lepas, saya ada baca berita tentang kehilangan pelajar tajaan Petronas di Dublin. dia hilang entah ke mana. Exam tak pass, pastu hilang. Mak ayah kat Malaysia risau. bukan setakat risau, terpaksa tanggung hutang. sebab tak pass, jadi dah langgar perjanjian Petronas. menanggung hutang RM 890,000.


Masa baca tu, saya buat spekulasi sendiri. mesti dia malu nak balik. mungkin dia cari keje dulu, untuk sambung belajar sendiri. sebab bila exam tak pass, kena extend. bila extend, yuran kena bayar sendiri. Petronas tak akan tanggung. tapi sebab dia malu dengan family, dengan kawan-kawan, sanggup pergi cari kerja sendiri. sanggup tanggung sendiri kos belajar.

Tup..tup, hari ni saya jumpa gambar ni:






amboi bang. meriahnya majlis abg. tak kesian ke kat mak ayah kat kampung tu bang? yang terpaksa menanggung hutang abang tu? 


rasa mcm tak berbaloi langsung berfikiran positif kat dia masa baca tentang dia hari tu. haiihh..macam2 dunia ni.

4 ulasan:

umairah^_^ berkata...

Ya Allah... nauzubillah..

Aku si penulis blog ini berkata...

memalukan..sdih tgk ank mlayu jd mcmni..

Tanpa Nama berkata...

astaghfirullahalazim..

me suya berkata...

seriously, rasa terkejut yg amat..dhla saje je pakai baju melayu..hishhh

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat