Isnin, 10 Oktober 2011

Tutti Fruitti time?

Tutti Fruitti ni macam dah jadi satu trend kat Malaysia ni kan. macam baca je blog sape-sape, mesti akan bercerita tentang diorang pergi frutti tutti. Maksudnya kalau diorang pergilah, kalau tak pergi tu nak bercerita camno kan. :-P



Sekarang ni, laju sangat perkembangan makanan di Malaysia kan. contohnya Tutti Fruitti ni, macaron, red velvet cake, pavlova dan sebagainya. sejak ada blog, facebook tu sume perkara cepat sangat dihebohkan. kalau sesiapa yang mengikuti dunia masakan atau makanan kat Malaysia ni, mesti akan tau betapa hebohnya pencipta makanan terhadap Tutti Fruitti, macaron, red velvet cake dan sebagainya. kadang-kadang rasa mcm overrated pulak.



Bagi saya, Tutti Fruitti ni memang a very good substitute for ice-cream. Yogurt ice cream lebih berkhasiat dan less sugar berbanding ice-cream. :) for girls pulak, diorang suka Tutti Fruitti ni sebab boleh main deco-deco. hehe. boleh main masuk topping yang diorang nak dalam mangkuk Tutti Fruitti tu.



Saya pernah makan Tutti Fruitti ni dua kali. 1st time try, masa pergi e curve bulan 3 lepas. time tu kongsi dengan teha, nak tau macam mana rasanya Tutti Frutti ni. kitorang ambik sikit je, tapi harganya RM17++. omakau terkojut den! mahallll..tp memang kalau healthier choice ni akan lagi mahal dari yang biasa.



2nd time makan kat Tutti Fruitti outlet yang baru kat Kelantan:



ambik perisa coklat dan anggur (kot)..main2 letak je topping yg saya suka mcm kacang, gummy bears, buah seketul dan jelly. makan time tunggu Mr. Alien pergi solat Jumaat. sorang-sorang duk termenung dalam kedai Tutti Frutti. hehehe. :P


bye! :)



p/s: entri ini terhasil selepas langsung tak ada idea untuk update blog. -_-




3 ulasan:

me suya berkata...

best2 kb dah ade tutti putty :P

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

tu lah pasal pernah jugak post status kat facebook, "eh kalau makan tuuty ni kene letak gambar kat facebook ke?" Haaha..

syaza syahhanna berkata...

sebenarnya saya google 'macam mana tutty fruity datang dekat Malaysia' and reached blog ny... :)

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat