Sabtu, 14 Mei 2011

It's 4 months holiday, yawww..

cuti semester dah bermula. indah. sangat-sangat indah. :) semester ni betul2 semester yang mencabar, bukan dari segi pembelajaran sahaja, tapi dari pelbagai segi lagi...



okay, inilah perancangan saya selama 4 bulan....jeng jeng jenggg....


SEPANJANG 4 BULAN:

- belajar memasak. sebelum ni asyik buat dessert je. cuba nak buat main course pulak. Malay cuisine ye, bukan Western..hehe.. contoh? nasi beriyani, gulai, ayam percik dan lain-lain lagi.. :D

juga harus tajamkan skill untuk dessertsssss... :D



- mantapkan perniagaan. jenguklah sini www.homemadechoc.com ..saya akan cuba tambah beberapa produk terbaru.. :) contohnya kak hantaran, chocolate cupcake, red velvet cupcake dan juga fancy cookies.. :)




- pergi belajar buat kek hantaran di Perlis. tengah kira bajet, dan cari tempat penginapan sekarang. sangat menarik tau, jenguklah sini www.najahbakery.com

sungguhhh omel kan kek ni? nak belajar! nak belajar! tak sabarrr!!! :D




- cuba untuk meniaga biskut raya ketika Ramadhan. oh ya, kalau ada peluang nak jugak meniaga ketika bazar Ramadhan. :) juga ingin mengambil tempahan membuat bekas biskut raya.. :)

biskut raya sedap. hehehehe.. :')




- dan juga mengambil tempahan balang biskut dan bakul seperti yang saya buat sebelum ni.. :)

bakul cantik.


balang kaca cantik.


balang plastik cantik.



-dannnnn..cari-cari bahan untuk Independent study saya semester depan..oh! :D



doakan semuanya berjalan dengan lancar..bye! :)


3 ulasan:

MaiZATuL ASniDA berkata...

gudluck tiqa.. all da best baby. haha. :)

r3d lollip0p ♥ berkata...

menarik. all the best

Nini Hartini berkata...

bestnya jd org kreatif.klu akak belajar buat semua tu, mst akn ada cacat cela. heeh

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat