Ahad, 22 Mei 2011

Shin Chan dan Chibimaruko Chan adalah adik beradik.


ini adalah shin chan






ini adalah chibimaruko chan



tqah mula kenal shin chan ni masa darjah 2. sampai sekarang pun masih baca shin chan. cuba kira, 8 tahun dan sekarang 23 tahun. dah 15 tahun saya menghabiskan masa bersama shin chan. hehe. sekarang bila keluar ke bandar, saya mesti singgah kedai Aladin (kedai buku yg sangat old-school style) kat Dungun. mesti saya akan intai komik-komik Gempakstarz, dan Shin Chan. kalau dapat beli komik, hari tersebut memang sangat indah. =DD



keluarga shin chan



ketika darjah 4, ada komik baru keluar. baru keluar di Malaysia. iaitu Chibimaruko Chan. pastu abang tqah cakap ni komik pasal adik shin chan. time tu, shin chan takde adik lagi. Himawari tak kuar lagi. hehe. jadi tqah pun percayalah...sebab sama-sama ada Chan di belakang. bajet mcm chan tu nama keluarga. bertahun-tahun tqah percaya.


keluarga Chibimaruko Chan




bila dah besar ni, baru tqah faham, Chan tu rupanya panggil orang jepun untuk kanak-kanak. panggilan yang comel. Cisss, rupanya tqah ditipu hidup-hidup! :P




p/s: korang minat tak komik? minat tak shin chan? :)


bye!

2 ulasan:

m!sZ zAL!nA berkata...

bapa mereka JACKIE CHAN =))

Nini Hartini berkata...

TAK SUKA SHIN CHAN SBB DIA GATAL. TAK SUKE BETUL. HUHU.. KALAU ADA ANAK NANTI MMG TAK NAK BG DIA TGK SHIN CHAN. NNT IKUT PERANGAI LUCAH SHIN CHAN. HEHEHEHE



DARIPADA,

KAK TINI CHAN ;P

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat