Isnin, 5 April 2010

nostalgia dinner d'hoteliers

wah!!!! rindunyaaaaaaaaa kat blog sbb lama update! tak ada apa2 cerita menarik, tak ada apa2 perasaan yang menarik, tak ada apa2 peristiwa menarik..sebab tu lama tak update.. T_T


malam tadi, masa tengah kemas-kemas fail, terjumpa kad-kad jemputan ke dinner kelab d'hoteliers...jom, saya ceritakan sedikit ttg dinner d'hoteliers...


d'hoteliers adalah kelab untuk pelajar-pelajar diploma fakulti hotel dan pelancongan di UiTM Dungun..


fakulti hotel merangkumi:
1. DHM - dip. hotel mgt
2. DCA - dip culinary art
3. DFSM - dip foodservice mgt
4. DTM - dip tourism msgt


dinner...adalah event yang wajib dibuat setiap semester! selalunya yang organise student sem 4 dan student DCA sem 2..student DHM organise dewan, kad, persembahan, serving dan lain-lain..student DFSM dan DTM cari sponsor, dan student DCA yang masak..


setiap semester, mesti akan ada tema...dan setiap students akan ghairah nak ikut tema..hehe.. :-) pastu, setiap semester, pelajar tahun akhir akan dilayan sebagai VIP...makanan yang berbeza, meja di depan dekat dengan pentas, masuk dewan dengan red carpet...pastu siap dapat anugerah permaisuri dan raja untuk pakaian tercantik.. :-)


jom...kita lihat gambar-gambar saya dan kawan-kawan ketika dinner d'hoteliers selama 5 semester lepas! sekarang ni dah tak dapat nak pegi sbb dinner ni utk student diploma je... T_T



semester 1: sesi dis 06-mei 07

kad jemputan...tema Asian Fusian..masa ni kami semester satu, perlu buat persembahan...akan ada pertandingan persembahan terbaik antara semua pelajar semester satu untuk setiap kos.. :-) tema kami: Hindustan



ni kami yg sudah berlakon..best tau cerita kami..kalah cite mohabbatein..hehe! yg pakai spek hitam tu semuanya samseng2 dlm lakonan kami..hehe..



tgk! kami dapat no 2! hehehe...tiap2 malam praktis tau...sampai ai kurus sekejap sbb asyik menari...hehehe..



geng2 DFSM..



semester 2: sesi jul 07-nov 07


kad jemputan: tema hari raya...masa ni buat untuk berbuka puasa..



semuanya baik2..pakai baju kurng, baju melayu je..hehe..



makanan time ni mmg sedap! puas hati..hehe



bergambar kenangan di samping pelita sekeliling dewan..abaikan muka setiap orang yg pelik2.. :-p




semester 3: sesi dis 07-mei 08


kad jemputan: tema fashionistar...maksudnya fashion mcm artis..mlm ni utk org2 yg suka menyeksi, mmg havoc abislah...


bersama lecturer, encik nizam..


peace peace kacang pis


tak ingat dah mcm mana makanan mlm ni...tp yg best, doorgiftnya spek hitam sorang satu! hehe..




semester 4: sesi jul 08-nov 08

kad jemputan...clasical and elegant white...masa ni, kami yg jadi organizer..kami perlu cari sponsor, tapi sponsor xdapat, akhirnya keluarkan duit rm50 sorang.. T_T



bersama dengan junior.. ;-)



tengok kwn saya yang putih suci murni lagi tulus...hehehe.. ;-)



semuanya putih...cantik!




semester 5: sesi dis 08-mei 09

kad jemputan: tema epiloh sebuah nostalgia..pakaian tahun 60an, 70an, 80an, 90an...kad jemputan yang paling cantik! dan jugak doorgiftnya pun best...dapat purse setiap seorang! ;-)


ya Allah...time ni saya buruk gila...dah la tak sempat nak pakai tudung betul2...xpandai pulak tuh...buruk2...rasa malu nak tgk balik gambar ni...tapi yg penting, baju tu mr alien yg belikan...siap poskan kat saya di dungun ni lagi..hehe.. ;-)



ermmm..hero malaya?? hehe..antara budak lelaki dlm kelas...


patutnya ketika semester 5 ni, kami dilayan sebagai VIP..sbb masa semester 6, dah pergi praktikal...tapi, kami ni first batch yg silibusnya berubah...dulu praktikal sem 5, pastu dtg balik sem 6...jadi, masa kami jadi VIP ni, xdilayan sebagai VIP sgt sbb senior2 part 6 ada...kesian kan? T_T


sekarang ni bila dah tak dpt nak pegi dinner, baru rasa rindu nak pegi balik...dulu takde pun rasa minat sgt nak pegi dinner tuh..



•.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.•

2 ulasan:

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

msti rindu kn.
ore pn sero rindu la kt saim2 loni nti..

eppoo berkata...

eppoe pon rindu d'hoteliers dungun!
kat shah alam x sama macam dungun..
xde dinner da..
wuwuwuwu

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat