Rabu, 17 Februari 2010

ketika kecil, saya sangat suka membaca

sekarang, kalau ada orang tanya saya apakah hobi saya? saya dengan penuh semangatnya akan menjawab, MEMBACA! hehehe...sebenarnya sekarang saya cuma suka membaca komik.. =psemalam, pada tengah malam, tiba2 saya rasa nak membaca komik..tapi komik2 saya ada dalam kotak...susahnya nak cari...jadi saya ambil keputusan nak masukkan buku2 cerita saya ketika kecil dalam kotak dan gantikan komik saya di atas rak...jangan tiru mcm saya..pentingkan komik dari buku.. T_Tsemalam, ketika saya kemaskan buku-buku cerita tersebut, tiba2 saya teringat zaman saya sungguh comel kecil dan cute.masa kecil dulu umi suka sangat beli buku bahasa inggeris utk saya..dengan harapan, saya akan pandai bahasa inggeris...tapi sampai sekarang tak pandai-pandai.. T_Tbuku-buku bahasa inggeris ni selalunya abang kedua saya yang akan bacakan cerita-cerita tersebut kat saya..kadang-kadang saya sendiri yang ambil buku-buku tersebut, bukan untuk dibaca, tapi untuk tengok-tengok gambar..hehehe..

tengoklah apa saya dah buat pada buku saya ni...saya tiru tulisan, saya warnakan gambar... :-pmasa saya sekolah rendah, saya amat-amat suka baca buku-buku ni..sebelum tido mesti baca buku-buku ni..dah banyak kali saya ulang-ulang-ulang baca buku-buku ni.. =)

ni time table yang saya beli ketika darjah 5...harganya rm10...hehe..masa tu rasa mahal sgt satu buku rm10..yelah, selalunya umi bagi duit belanja sekolah rm2 je kan.. =) comel sgt time table nih...tiap2 mlm main dan pura-pura hafal sebenarnya cuma nak tgk lukisan yang comel dan time table yang comel!

kalau buku ni ada sekarang, masih dpt tak dengan harga rm10?ini antara koleksi2 buku saya ketika kecil yang lain! kalau saya ada anak esok2, saya pun akan layan anak saya mcm umi abah layan saya..selalu bawa ke kedai buku. belikan buku. seronok!


jauhnya mimpi... (-_-") huh!


dah! BYE!! (^_^)v


•.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.• •.★*... ...*★.•


2 ulasan:

yoro okino berkata...

sah2 ko suke berfantasii time kecik
huhuh

imHepPie berkata...

saya suka baca buku akaun bank saya bila elaun masuk haha

jom kongsi link anda di sini! =)

HeartBeat